Opmerkelijk

Gedupeerden Dream or Donate laten beslag leggen op landgoed Broer Rasta

Enkele gedupeerden van inzamelingssite Dream or Donate hebben beslag laten leggen op het landgoed van de oprichter van de site. Ze willen zo zeker weten dat ze hun geld terugkrijgen van Broer Rasta, echte naam Robert-Jan Mastenbroek.

Dit laat advocaat Royce de Vries van de gedupeerden weten na berichten van de Stentor en RTV Oost. Het landgoed staat in de buurtschap Witharen bij Ommen.

Lees ook: Oprichter Dream or Donate maakt eerste geldbedrag over aan gedupeerden

Eisen

De gedupeerden die het beslag hebben laten leggen, eisen in totaal bijna 94.000 euro van Mastenbroek. Dat zijn niet alle eisers. Het totale bedrag dat wordt geclaimd ligt iets hoger, benadrukt De Vries. “Omwille van de tijd en de efficiëntie hebben we nu alleen de grootste vorderingen meegenomen. Dit is louter bedoeld om zekerheid te verkrijgen, als stok achter de deur.”

Op Dream or Donate kon geld voor goede doelen worden ingezameld. De site ging onlangs plotseling uit de lucht. Mastenbroek zei dat Dream or Donate was gehackt en dat hij daarom stopte met zijn site.

Bezittingen

Broer Rasta verkocht inmiddels een paar bezittingen op Marktplaats. Hij heeft 25.000 euro overgemaakt als eerste vergoeding. Dat geld is tijdelijk op een speciale rekening van De Vries gezet. De advocaat zegt dat hij in gesprek is met Mastenbroek en dat de onderhandelingen “in goede sfeer” verlopen.

ANP