Lifestyle & Entertainment

Expo Big Booty Beauty: dikke billen in de spotlights

Fotograaf Lieke Bielderman (27) durfde 5 jaar geleden niet in een bikini. De schaamte voor haar eigen rondingen zat haar dwars. “Ik vond mijn bil op zich wel mooi, maar mijn hele lichaam in bikini was echt een drempel”, zegt zij eerlijk.

De fotografe gooit het roer om en start een nieuw project: Big Booty Beauty. De expositie met foto’s van vrouwen met een royale derrière wordt vrijdagavond geopend. “Veel vrouwen vond ik via-via, het zijn kennissen of vrienden van vriendinnen, maar ik heb ook via Instagram gezocht. Ik dacht: ‘Ze zullen mijn verzoek wel heel creepy vinden’, maar gelukkig was dat niet zo. Alle vrouwen waren juist trots op hun billen en dat wil ik overbrengen. Dat een maatje meer juist mooi is.”

Sterren pronken met hun booty

Niet alleen in Amersfoort op de expositie van de fotografe pronken dames met hun achterwerk. In Hollywood staat de bips steeds meer in de spotlights.

View this post on Instagram

What are u looking at lol. 📷 @splashnews

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Expositie in Amersfoort te zien

Fotografe Lieke en modellen Gabriella en Amy staan trots naast hun foto’s bij de opening. “Hopelijk komt er dit weekend veel publiek op af, ik ben heel benieuwd wat mensen ervan vinden. Mijn eigen portret hangt er ook tussen. Een goede vriend van mij heeft die genomen. Dat vond ik heel spannend, maar ik dacht: ‘als ik dit project ga doen, moet ik er zelf ook tussen hangen’. Nu ben ik er ook echt trots op”.

De foto’s van Big Booty Beauty zijn na de opening op zaterdagen tussen 11:00 en 18:00 uur gratis te zien in De Volmolen in Amersfoort (17, 24, 31 augustus)