Politiek

Meer dan duizend medewerkers RIVM werken thuis door boerenprotest

Medewerkers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werken woensdag thuis als gevolg van het boerenprotest in Bilthoven. Dit laat een woordvoerder weten. In totaal werken daar ongeveer 1500 mensen.

Niet bij RIVM

Boeren zagen eerder af van een plan om actie te voeren voor het gebouw van het RIVM. De gemeente vond dit namelijk onverantwoord. “Het is een heel krappe bedoening bij het RIVM”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. Volgens de gemeente De Bilt is met boeren afgesproken dat ze woensdag met hun tractoren naar het sportpark aan de rand van Bilthoven gaan.

Het is belangrijk dat het instituut permanent goed bereikbaar is. Er liggen bijvoorbeeld vaccins en geneesmiddelen opgeslagen die snel nodig kunnen zijn en er staan voertuigen van de milieuongevallendienst, die gevaarlijke stoffen meet bij branden.

Lees ook: Wat je moet weten over het grote boerenprotest van woensdag

Begrip

De boeren hebben begrip voor de verplaatsing. “We zijn er niet op uit om herrie te schoppen”, zegt Micha Bouwer van FDF. Op de website van de actiegroep stond maandag nog een oproep om naar het RIVM-gebouw te komen. Dat wordt aangepast, zegt Bouwer.

ANP/redactie