Weer & Verkeer

Zeer drukke middag-en avondspits verwacht door huiswaarts kerende boeren

Rijkswaterstaat voorspelt dinsdag een zeer zware middag- en avondspits op de wegen. Het slechte weer en de boeren die door heel Nederland terug naar huis gaan rijden, zullen zorgen voor veel oponthoud. Bovendien is dinsdag altijd al een drukke dag op de Nederlandse snelwegen.

Massaal kwamen vanochtend duizenden boeren per tractor aan in Den Haag. Dit zorgde al voor de drukste ochtendspits ooit. Vanmiddag of vanavond vertrekken zij ook allemaal weer naar huis. Deze boeren komen uit het hele land en dit gaat zorgen voor vertraging, meldt Rijkswaterstaat.

Midden- en avondspits

“Wanneer de spits opgang komt is lastig te voorspellen, puur omdat we nog niet weten wanneer de boeren weer vertrekken vanaf Malieveld,” vertelt Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat. “Dit kan om drie uur ‘s middags zijn, maar ook pas om vijf uur.”

Verder adviseert de woordvoerder om de snelheid aan te passen aan de tractoren om onveilige situaties te voorkomen. Om 13.00 uur begint het programma bij de manifestatie op het Malieveld.

Lees ook: LIVEBLOG: Burgemeester in overleg met politie en justitie over ‘onveilige situatie’, Malieveld vol

Slecht weer tijdens avondspits

De avondspits in het zuiden van Nederland krijgt ook te maken met regen. Daarbij kunnen pittige buien voorkomen met mogelijk ook onweer, waarschuwt Weeronline. De onweersbuien bereiken naar verwachting ook de zuidelijke Randstad.