'Broer Rasta' is alles kwijt, maar blijft positief: 'Het gaat nu een stuk beter'

Hij raakte alles kwijt om de gedupeerden van Dream or Donate terug te betalen, maar ondanks dat staat Robert-Jan Mastenbroek, alias Broer Rasta, positief in het leven. “Ik ben een nieuwe weg ingeslagen”, vertelt hij aan Hart van Nederland.

De donatiesite Dream or Donate ging eind augustus ineens uit de lucht. Volgens Mastenbroek was zijn site gehackt en werd daarom offline gehaald. Op de pagina werden allerlei inzamelingsacties gehouden voor zieke mensen.

Luxe spullen verkocht

Sommigen hadden duizenden euro’s opgehaald. Tientallen gedupeerden deden aangifte. Mastenbroek moest in totaal bijna twee ton terugbetalen. Ondanks alle scepsis is het hem toch gelukt en hebben de gedupeerden hun geld teruggekregen.

Lees ook: Omstreden ‘Broer Rasta’ heeft alle gedupeerden van donatiesite uitbetaald

Mastenbroek verkocht zijn villa, sportwagen en andere kostbare spullen om zijn schulden af te lossen. Volgens hem gaat het nu een stuk beter. “Het is niet meer zo heftig zoals het was. Ik heb een hele hoop fouten gemaakt, maar uiteindelijk heb ik mijn verantwoordelijkheid opgepakt.”

Momenteel logeert hij bij vrienden en is hij nog bezig om de laatste gedupeerden terug te betalen. “Ook de Belastingdienst moet ik betalen, maar zoals het er nu naar uitziet zal het wel de schuldsanering worden.”

Nieuwe carrière voor ‘Broer Rasta’?

‘Broer Rasta’ is niet van plan om verder te gaan met Dream or Donate, maar wil zich gaan bezighouden met muziek maken. “Dat deed ik een tijdje terug ook al, maar dat was commercieel. Nu wil ik alleen de muziek maken die ik mooi vind.” Hij heeft inmiddels al een album online staan. “Ik maak vooral reggaeton en akoestische muziek.”

Hij zou het liefst van muziek willen leven. “Ik ga ook geen uitkering aanvragen. Ik ga gewoon aan de slag. Al moet ik op straat staan om van mijn muziek te kunnen leven.”