Sport

AZ speelt topwedstrijd tegen Ajax toch in eigen AFAS stadion

De topper tussen AZ en Ajax kan komende zondag, 15 december, met publiek in het stadion van de Alkmaarse club worden gespeeld. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders aan de directie van AZ laten weten.

Het college heeft besloten het stadion vrij te geven, indien de toegezegde verstevigingsmaatregelen voor vrijdag klaar zijn en gecontroleerd. Eerder was het nog zeer onwaarschijnlijk dat de topper thuis zou kunnen worden gespeeld.

‘Zo goed als gereed’

”Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt,” aldus het college. “De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken.” AZ speelde sinds een deel van dak van het stadion begin augustus instortte de meeste van zijn thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag.

Lees ook: De topper AZ – Ajax in Alkmaar, het gaat misschien toch nog lukken

De gemeente en het TNO zijn het eens dat bureauresearch en fysieke inspectie in combinatie met de werkzaamheden voldoende inzicht geven om het stadion als veilig te beschouwen. Na inspectie en goedkeuring van de werkzaamheden kunnen de aanschrijvingen worden opgeheven. Einde van deze week worden de controles uitgevoerd.

De gemeente blijft de komende dagen nadrukkelijk in contact met AZ. De voetbalclub heeft de gebruiksmelding zoals de vluchtroutes en brandweereisen zo goed als gereed.