112

Pinautomaat uit gevel geblazen bij plofkraak in Lunetten

Nog onbekende personen hebben in de nacht van zondag op maandag een pinautomaat uit een gevel geblazen vlakbij een supermarkt in de Utrechtse wijk Lunetten. De ravage aan het pand aan de Hondsrug is flink. De politie is aanwezig om onderzoek te doen naar de kraak.

Het is nog niet duidelijk of de daders iets buit hebben gemaakt. Rond 03.15 uur hoorden omwonenden een harde knal. Die moet gigantisch zijn geweest want de pinautomaat ligt in meerdere stukken op straat en de schade aan de gevel is groot.

De politie heeft samen met de explosieven opruimingsdienst van defensie (EOD) onderzoek gedaan bij de pinautomaat. Er bleken geen explosieven achtergebleven te zijn bij de automaat. De recherche is momenteel bezig met het onderzoek ter plaatsen.

Boven de pinautomaat zitten meerdere appartementen gevestigd. Zover bekend is daar niemand gewond geraakt. In de meeste appartementen bleef het zelfs donker. Tot zover zijn er geen woningen ontruimd.

Om de daders op te kunnen sporen heeft de politie een helikopter ingezet. Door de laaghangende bewolking vloog die wel iets lager dan normaal.