112

Onbekende mannen proberen Ben (63) in rolstoel te beroven

Met grof geweld hebben drie mannen in Kaatsheuvel woensdagnacht de 63-jarige Ben Arends proberen te beroven. Ben en zijn hulphond Anton waren tegen middernacht buiten voor het laatste uitlaatrondje toen er op de Pastoor Rietraweg plotseling drie mannen uit het park hen tegemoet kwamen.

“Money, money, money’, riepen ze”, zegt Arends. De drie verdachten trekken de 63-jarige man daarna uit zijn rolstoel. “Ik belandde met mijn gezicht en armen hard op straat en ze probeerde Anton van me los te trekken, maar ik liet hem niet los.” Het drietal vlucht uiteindelijk het park in.

Paar blauwe plekken

“Ik heb echt een trauma opgelopen. Ik lag volledig hulpeloos op de grond. Gelukkig lag Anton naast me,” vertelt Arends. Hij wist met zijn mobiel 112 te bellen. “Na een kwartier waren ze er en hielpen me in mijn rolstoel”. De straatroof leverde niets op, behalve een paar blauwe plekken. Arends: “Ik had geld in een buideltje, aan mijn rolstoel hangen. Dat hebben ze niet gezien”.

De komende dagen gaan buren met Ben en Anton naar buiten. “Ik kan mijzelf niet goed verdedigen, dit is zo laf. Deze mannen moeten gepakt worden,” stelt Arends. Politie doet onderzoek naar de zaak en vraagt mensen camerabeelden hebben of zelf iets gezien hebben zich te melden.