112

Bezopen man veroorzaakt frontale botsing in Albergen

Een dronken man heeft dinsdagavond rond 23.15 uur een frontaal ongeluk veroorzaakt op de N349 – Ootmarsumseweg in Albergen. Na de botsing probeerde de 31-jarige man uit Nijverdal de plek van het ongeluk te verlaten. De man werd honderden meters verder door de brandweer opgepikt.

Omdat er een sterk vermoeden was dat de man onder invloed van alcohol zou zijn moest de man gelijk een blaastest af laten nemen. Toen het duidelijk werd dat de man te veel gedronken had werd de dronken bestuurder aangehouden. Omdat de man zelf ook gewond is geraakt bij het ongeluk is hij eerst overgebracht naar het ziekenhuis.

In de andere auto zaten drie personen. Zij zijn met behulp van de brandweer uit de auto bevrijd. De 56-jarige bestuurder uit Hengelo en de 32-jarige man uit Almelo, die als passagier op de achterbank zat zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 48-jarige vrouw uit Spijkenisse, die naast de 56-jarige bestuurder zat, mocht nadat de broeders van de ambulancedienst haar hadden onderzocht naar huis.

De politie heeft ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd. Uit dat onderzoek blijkt dat het voertuig van de 31-jarige Nijverdaller uit de richting van Almelo kwam en in de richting van Albergen reed. Hij kwam op een gegeven moment op de andere weghelft terecht waardoor er een frontale botsing ontstond met de drie inzittenden van de auto die uit de richting van Albergen kwam.

De 31-jarige man wordt verdacht van het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Hij wordt vandaag nader gehoord over de mogelijke toedracht van de botsing.

Beeld: SPS Media