Triodos verlaagt spaarrente naar nul procent

Spaarders van Triodos Bank krijgen vanaf volgende maand geen rente meer over hun spaargeld. De bank verlaagt de spaarrente naar 0 procent.

Triodos, dat zich vooral op het gebied van duurzaamheid wil onderscheiden, hanteerde al langer de laagste spaarrente in Nederland. In oktober vorig jaar werd deze al teruggeschroefd naar 0,1 procent.

Ook bij andere aanbieders gaan de rentes de laatste tijd hard omlaag. Dat heeft vooral te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Die heeft de afgelopen jaren flink gesleuteld aan zijn rentetarieven om de economische groei in Europa aan te jagen.

Triodos benadrukte bij het bekendmaken van de wijzigingen dinsdag dat sparen ondanks alles nog steeds zin heeft. “Er zijn ook andere goede redenen om te blijven sparen, bijvoorbeeld om een buffer aan te houden voor onvoorziene uitgaven”, aldus het de bank, die daarbij aangaf het spaargeld van zijn klanten nog steeds goed te kunnen gebruiken voor het financieren van duurzame ondernemers en initiatieven.

Bron: ANP