Sport

Seedorf bondsridder van KNVB voor verdiensten Nederlands voetbal

Clarence Seedorf is dinsdagavond benoemd tot bondsridder van de KNVB. Dat gebeurde vlak voor de oefenwedstrijd tussen het Nederlands elftal en Italië in de ArenA. ”Ik heb je bij Ajax in 1992 zien debuteren en twee jaar later bij Oranje”, sprak voorzitter Michael van Praag de voormalige middenvelder toe.

”Je hebt onder meer vier keer de Champions League gewonnen en negenhonderd wedstrijden gespeeld. Wat betreft gewonnen bekers en wedstrijden ben jij de meest succesvolle Nederlandse voetballer ooit. En je bent ook nog heel sociaal betrokken. Je hebt een stadion in Suriname laten bouwen en je bent een ambassadeur voor kinderen. Daarom krijg je niet alleen een zilveren schaal met alle 87 interlands die je hebt gespeeld. We willen je ook bondsridder maken.”

Seedorf speelde in 2008 zijn laatste van 87 interlands. Van een afscheid bij Oranje was het nog niet gekomen. Seedorf sloot zijn loopbaan af bij Botafogo in Brazilië. Daarna was hij kort trainer van AC Milan en werkte hij als coach bij het Chinese Shenzhen Xiangxue. De middenvelder kreeg een groot applaus in de ArenA, ook van Louis van Gaal die door Seedorf was uitgenodigd.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/PFmzUYfDnVIb?autoplay=0


”Ik wil de KNVB bedanken en ook mijn ouders voor alle steun die ze me hebben gegeven”, zei Seedorf. ”Ook de trainers die in me geloofden of dat niet deden. Zij hebben mij ook als mens gemaakt. Nederland heeft het trouwste legioen van de wereld. Ik hoop dat jullie supporters in Oranje blijven geloven. Het WK in Rusland gaan we nog redden.”