Sport

Oranje-spelers ontmoeten patiëntjes Prinses Máxima Centrum

Zieke kindjes uit het Prinses Máxima Centrum hebben dinsdagmiddag een meet and greet met de spelers van het Nederlands elftal. Ze ontmoetten spelers als Wesley Sneijder, Daley Blind en Kevin Strootman.

De internationals willen voor de kinderen een sporttuin realiseren in het centrum voor kinderoncologie. Kinderen werken op deze manier verder aan hun genezing door met elkaar te spelen en te sporten. Het Prinses Máxima Centrum wil volgend voorjaar de deuren van het nieuwe gebouw openen.

Deze middag hoeven de kinderen even niet aan hun ziekte te denken, maar hebben ze een meet en greet met enkele internationals. Zo ook de 15-jarige Saskia. In december 2015 kreeg ze te horen dat ze een kwaadaardige tumor had in haar buik. Een lang traject heeft ze moeten afleggen in het Prinses Máxima Centrum en na een succesvolle behandeling kan ze weer naar school.

Saskia

De moeder van Saskia is blij met de samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en het Prinses Máxima centrum: “Ik steun volledig om een sporttuin te realiseren, omdat naar mijn mening het erg goed is om tijdens en na een behandeling te sporten. Zelf hebben wij voor onze dochter direct fysio aangeboden en hebben we veel gewandeld om ervoor te zorgen dat ze snel beter werd”, aldus de moeder van Saskia.