Sport

KNVB zondag al om de tafel met Blind

De KNVB gaat zondagmiddag al om de tafel zitten met bondscoach Danny Blind. Dat verklaarde Jean-Paul Decossaux, de commercieel directeur van de nationale voetbalbond die sinds het vertrek van algemeen directeur Bert van Oostveen de hoogste in rang is bij de KNVB.

,,Het lijkt me duidelijk dat we goed moeten praten”, zei Jean-Paul Decossaux zondag voordat het Nederlands elftal in Sofia in het vliegtuig naar Amsterdam stapte. ,,Misschien dat er snel duidelijkheid is, misschien ook niet. Dan moeten we even de tijd nemen. Aan overhaaste beslissingen heb je niets. Veel meer kan ik nu niet zeggen. Dat begrijp je toch wel.”

Blind wekte zaterdagavond na de ontluisterende nederlaag tegen Bulgarije (2-0) de indruk dat hij het niet meer ziet zitten bij Oranje. ,,Ik ben hier verantwoordelijk voor”, zei hij. ,,De nederlaag op zich, maar ook de manier waarop die tot stand kwam. Dat trek ik me aan. Dan is het logisch dat je jezelf een spiegel voor gaat houden.”

Nadenken

De bondscoach kondigde aan dat hij gaat nadenken over zijn functioneren en zijn positie. ,,Dat zal mijn werkgever ook gaan doen. Ik werk al bijna veertig jaar in de voetballerij en weet hoe de hazen lopen. Het is logisch dat de KNVB ook gaat nadenken, daar zijn de mensen die beslissingen moeten nemen voor. Ik ga nadenken over mezelf, over mijn keuzes en hoe ik heb gefunctioneerd.”

Voor Decossaux staat een snel vertrek van Blind allerminst vast. ,,Het gebeurt in de voetballerij wel vaker dat er na een teleurstelling iets wordt geroepen. Alles is nog mogelijk.”

Afwachten

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, wilde niet op de zaken vooruit lopen. ,,Wat moet ik nu zeggen”, vroeg hij zich af. ,,Laten we even afwachten.”

Het Nederlands elftal zakte door de nederlaag tegen de Bulgaren van de tweede naar de vierde plaats in de groep. Na het gemiste EK van vorig jaar in Frankrijk is nu ook het WK van Rusland ver weg. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de mondiale eindronde. De beste acht nummers twee van negen poules krijgen een herkansing in de play-offs.