Jolanda mag toch blijven met bloemenkraam

Jolanda van Thejo’s bloemen kan haar geluk niet op. Vandaag heeft ze van de gemeente Amsterdam te horen gekregen dat ze de komende vijf jaar mag openblijven op de Westermarkt en dat terwijl ze eerst haar deuren moest sluiten.

“Mensen toeteren door de straat en ik krijg veel positieve reacties van klanten. Ik ben alleen maar aan het lachen de hele dag. De komende vijf jaar kan ik gewoon werken zonder zorgen en dan zien we het weer wel”, aldus Jolanda. Vanmiddag wordt een groot feestje gebouwd met vrienden en familie.

Veel Amsterdammers waren het er niet mee eens dat de kraam moest verdwijnen. Bijna 50.000 handtekeningen werden er opgehaald en de bestuurscommissie van het stadsdeel zegde toe zich over de kwestie te buigen. Eigenaresse Jolanda runde de zaak eerst met haar inmiddels overleden man. De vergunning pachtte ze van een buurman. Toen ook hij overleed probeerde ze de vergunning van de bloemenstal op haar naam te krijgen. Maar dit wilde niet lukken bij de gemeente, en daarom dreigde de stal na de kerstvakantie te verdwijnen.