Ikea roept strandstoel terug na beknellingen

Ikea roept de strandstoel MYSINGSÖ terug. Dit na meldingen van bekneld geraakte vingers, zo maakt de Zweedse meubelgigant dinsdag bekend.

“Het product voldoet niet aan de veiligheidseisen en wordt daarom teruggeroepen”, staat te lezen in een verklaring. “Klanten hadden de MYSINGSÖ-strandstoel gedemonteerd om de bekleding los te halen voor een wasbeurt. Bij het niet correct opnieuw monteren bestaat het gevaar dat mensen door de stoel zakken. Ook kunnen hierdoor vingers bekneld raken.”

Het woonwarenhuis laat weten dat het na de meldingen direct een onderzoek is gestart naar het product. Hieruit bleek dat “het risico op toekomstige incidenten niet valt uit te sluiten.” Voor zover bekend zijn er geen meldingen over verwondingen in Nederland binnengekomen.

Mensen die de stoel hebben staan, kunnen deze terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen dan het volledige aankoopbedrag. “Een kassabon of ander aankoopbewijs is niet nodig voor terugbetaling.” Ikea hoopt in voorjaar een verbeterde versie van de MYSINGSÖ uit te brengen.