112

Zoektocht naar slachtoffer lawine gestaakt

De zoektocht naar het derde slachtoffer van de lawine in Valfréjus wordt donderdag gestaakt en vrijdag, als de weersomstandigheden het toelaten, voortgezet.

Dat laat de directeur van de skipiste Marcus Schlatmann weten.

Medewerkers van de Nederlandse ambassade in Frankrijk zijn donderdagmiddag gearriveerd in Valfréjus in de Franse Alpen om familie van de omgekomen Nijmeegse studenten bij te staan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken assisteert vanuit Den Haag. Drie leden van de Nijmeegse Studentenvereniging Navigators (NSN) kwamen dinsdag in een lawine terecht. Twee van hen zijn dood teruggevonden, de derde is donderdag nog niet gevonden.

Verwerkingshulp

In Nederland bieden de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen bieden hun studenten verwerkingshulp.

De studenten zijn emotioneel en verslagen”, vertelt woordvoerder Michiel Geursen. De bus met studenten die op wintersport was, is woensdagnacht teruggekeerd. “Ze krijgen hulp vanuit de studentenverenigingen, de universiteit en de hogeschool.” Verder is ook Slachtofferhulp aanwezig om bij te springen.

Bij de lawine in Valfréjus werden dinsdag drie studenten van 21, 22 en 25 bedolven onder de sneeuw. Het drietal was op dat moment buiten de officiële piste aan het snowboarden. Twee slachtoffers zijn inmiddels gevonden, het derde slachtoffer wordt nog vermist.

Tientallen reddingswerkers hebben donderdagochtend de zoekactie naar de vermiste studenten hervat. De reddingsgroep zou bestaan uit zo’n zestig mensen met speurhonden en zoekhelikopters.