Sport

Ajax nadert Feyenoord tot een punt na misstap koploper

Feyenoord heeft voor het vijfde opeenvolgende seizoen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle niet kunnen winnen. Na vier nederlagen op rij wisten de Rotterdammers zondag op het kunstgras van de club uit Overijssel nog wel een puntje te pakken: 2-2.

Door de tweede averij binnen een week slonk de voorsprong op aartsrivaal Ajax tot één punt, met nog vier duels te spelen.

Tot verbijstering van de vele fans van Feyenoord in het volgepakte Zwolse stadion kwamen de Rotterdammers opnieuw vroeg in een uitwedstrijd op achterstand. Na de snelle treffer van Ajax van Lasse Schöne vorige week in de eerste minuut van De Klassieker in de ArenA (2-1) trof Queensy Menig al in de derde minuut doel.

Fraai

Uit een fraaie pass van Youness Mokhtar sprintte de huurling van Ajax weg bij Eric Botteghin, omspeelde de te vroeg uitgelopen doelman Brad Jones waarna hij koelbloedig afrondde, 1-0.

Amper tien minuten later lag ook nummer twee al achter Jones in het net. Aanvoerder Bram van Polen kwam met buitenkantje rechts verrassend tot scoren op aangeven van Danny Holla (2-0). Vrijwel het hele elftal van Feyenoord liet na die treffer het koppie even hangen. Dirk Kuijt echter niet. De onverwoestbare aanvoerder bleef zijn ploeggenoten ouderwets opjutten. Kuijt zou in Zwolle aanvankelijk op de bank beginnen. Op het laatste moment moest hij alsnog opdraven als vervanger van de toch nog niet helemaal fitte topscorer Nikolai Jørgensen.

Berghuis

Feyenoord wist zich na de dramatische beginfase enigszins te herstellen. De treffer van Steven Berghuis in de 26e minuut kwam op het juiste moment. Met een diagonaal schot, waarbij doelman Mickey van der Hart half mistastte, reanimeerde de buitenspeler de bezoekers. Grote kansen op de gelijkmaker bleven voor de rust echter uit.

Ook na de pauze was het spel van Feyenoord niet kampioenswaardig. Er zat te weinig lijn en overtuiging in de Rotterdamse aanvalsopbouw. Dankzij een individuele actie van Berghuis, die in de 54e minuut Van der Hart opnieuw verraste met een doeltreffend schot (2-2), kregen de bezoekers toch weer uitzicht op een zege. Jens Toornstra en invaller Michiel Kramer misten de grootste kansen op de winst.