Commotie in Cothen om pikante billenfoto damesvoetbalteam

Een pikante billenfoto van het eerste dameselftal van SVF Cothen wordt massaal gedeeld op sociale media.

Ondanks de afspraak dat de foto door niemand online mocht worden geplaatst vond hij toch zijn weg op de digitale snelweg. De publicatie van de foto op diverse platforms leidde tot grote schrik bij de dames, maar ook bij het bestuur van de club. In een verklaring op de website schrijft voorzitter Kees Mocking dat hij het betreurt dat de foto online is gekomen omdat het slecht zou afstralen op de club. In het schrijven stelt hij dat hij het incident zo snel mogelijk achter zich wil laten en sommeert de dames niet meer met de media te praten.

De communicatieman van de club – en tevens shirtsponsor van het dameselftal – Hans de Ligt is het niet eens met die verklaring en besluit op te stappen uit het bestuur. “Ik vind dat we hier een positieve wending aan hadden kunnen geven, met een lesje mediawijsheid voor alle jongeren in Nederland”, zegt hij. “Mijn dochter zit ook in het team en staat ook op de foto, daar baalde ze wel even van.”

Een gezellig teamuitje van de voetbalsters mondde uit in een fotoshoot in een brandweerkazerne. Uiteindelijk werd ook deze billenfoto genomen, die binnen de gelederen had moeten blijven.