Knokpartij gefilmd tussen hooligans Feyenoord en AZ

Een gefilmde knokpartij tussen hooligans van Feyenoord en AZ zorgt op internet voor veel reacties. Op de beelden, die zondagavond op de Facebookpagina Dutch Belgium Ultra Hooligan Scene zijn gezet, nemen twee groepen het op een onbekende locatie tegen elkaar op.

De vechtpartij zou vrijdag al plaats hebben gevonden. AZ-hooligans in witte shirts en Feyenoord-hooligans in zwarte shirts, lopen naar elkaar toe waarna een gewelddadige confrontatie volgt. Dat het er hard aan toe gaat is na anderhalve minuut goed te zien als één van de deelnemers voorbij loopt met een mond vol bloed. Of er mensen ernstig gewond bij zijn geraakt, is niet bekend.

Supportersverenigingen van beide clubs keuren het georganiseerde geweld af. Een woordvoerder van supportersbeweging Victoria Alkmaar laat weten: “Dit staat geheel los van AZ en onze activiteiten als vereniging. We weten dat dit soort dingen gebeuren, maar weten niet wie hier precies aan meedoen.”

Ook vanuit het Rotterdamse kamp wordt afkeurend gereageerd: “Dit heeft niets met voetbal te maken en we blijven hier ver van weg.”