112

Ben en Thea zoeken hun 'redders'

Het was enorm schrikken voor Ben en Thea. Het stel uit het Noord-Hollandse Castricum was lekker aan het toeren door Twente toen ze met hun autootje op een spoorwegovergang vast kwamen te zitten. Ze stapten in paniek uit, bang dat er een trein aan zou komen.

Ze hadden even geen idee hoe ze daar zo snel mogelijk weg moesten komen. Gelukkig reed er een wit busje in de buurt. “Ik begon al te roepen en te zwaaien”, vertelt Thea (81). “Het was toch van belang dat onze auto zo snel mogelijk van het spoor zou komen.”

Twee mannen  stapten uit en hielpen het stel weer op de weg. “We waren enorm opgelucht en bedankten ze. Maar we vergaten helemaal hun namen te vragen!” Voordat het echtpaar goed en is bekomen van de schrik, waren de mannen alweer weg.

Begin deze week gebeurde er een afschuwelijke ongeluk bij Harlingen. Een vader en zijn zoontje van drie jaar oud kwamen om het leven toen hun auto op een spoorwegovergang werd gegrepen door een trein. “Daar schrokken we enorm van”, zegt Thea. “Zo zie je maar weer dat het echt heel gevaarlijk kan zijn. We willen onze redders daarom nog eens heel hartelijk bedanken.”

Mocht je weten wie Ben en Thea van het spoor hebben geholpen, meld je dan bij de redactie op 020 800 7702