112

'Aanslag' op camping Maaszicht Kerkdriel

Met grof geweld zijn woensdagnacht de slagboom en de bedieningskasten van de slagboom van camping Maaszicht uit de grond gereden. Daarna werd de auto waarmee dit gebeurde voor de receptie van de camping in brand gestoken.

Het incident gebeurde rond tien voor half twee in de nacht aan de Maasbandijk in Kerkdriel. Rond die tijd werd met een groene Mazda 323 uit 1983 meerdere malen ingereden op de slagboom en de bedieningskasten van de slagboom van camping Maaszicht. Ook een hek en een grote plantenbak moesten het ontgelden.

Volgens een medewerker van de camping, die sprak van een “aanslag”, zou alles door de bewakingscamera’s zijn vast gelegd. De brandweer van Maasdriel Oost was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Van de auto bleef weinig over. Door de hitte sprong een van de ruiten van de receptie.

Doelbewust

De auto stond vooralsnog niet als gestolen geregistreerd. Opmerkelijk is dat de slagboom juist woensdag gerepareerd en vernieuwd was, nadat de slagboom volgens campingbewoners eerder ook al doelbewust vernield zou zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek. Wie er achter het incident zitten is niet bekend.

Beelden: Reality Photo