112

Steenbergse buurt in ban van sabotage op renovatieproject

Voor de zoveelste keer zijn werkzaamheden aan de water- en gasleidingen in Steenbergen-Zuid verstoord door vandalisme. Afgelopen paasweekend brandde dit keer de schaftkeet van het aannemersbedrijf af.

Daarvoor waren er ook al brandjes in containers, de werkkeet en een nethuisje. Wat eerst een kwajongensstreek leek, begint nu trekken te vertonen van gerichte sabotage. De buurt maakt zich zorgen over de veiligheid en voelt zich onrustig. Wat als een gaslek ontstaat met alle mogelijk desastreuze gevolgen van dien?

Inmiddels zijn gemeente en politie aan het werk gezet om maatregelen te treffen. Zo is er een beveiligingsbedrijf ingeschakeld en staan camera’s op de opengebroken straten gericht. Bewoners hebben een brief van de gemeente gekregen waarin wordt gevraagd een extra oogje in het zeil te houden.

De aannemer heeft meer mensen aan het werk gezet om het project nog sneller te voltooien dan gepland. De werknemers moeten bovendien elke avond de straat weer dichtmaken, zodat leidingen niet open en bloot liggen, wat voor heel veel extra werk zorgt. Van de dader of daders ontbreekt nog ieder spoor, en over het waarom kan slechts worden gegist.