Sport

AZ-supporters mega trots op penaltykiller Krul

Hij is de held van Alkmaar: keeper Tim Krul van AZ maakte donderdagavond zijn naam als penaltykiller weer waar tijdens de belangrijke halve finale om de KNVB-beker.

Het was het een zinderende wedstrijd in het AFAS stadion. Nadat de videoscheidsrechter eerder een doelpunt had afgekeurd, wist Tim Krul de laatste strafschop van de ervaren Martijn Barto klemvast te stoppen. De wedstrijd was daarmee direct afgelopen en Krul stormde over het veld met de bal in zijn armen, alsof het de Beker zelf was.

Met zijn fenomenale redding tijdens de strafschoppen-reeks tegen Cambuur, stopte Krul de beslissende penalty en hielp zo de Alkmaarse club naar de finale. De supporters van AZ zijn dan ook supertrots op hun keeper.

Penaltykiller

Het stadion van voetbalclub AZ ontplofte toen keeper Tim Krul donderdagavond zijn naam als penaltykiller waarmaakte. Met zijn verlossende redding zorgde Krul er voor dat de Alkmaarse club in de finale staat van de KNVB Beker, straks in De Kuip tegen Vitesse.

Keeper Krul maakte zich in 2014 onsterfelijk na de legendarische wissel van Louis van Gaal tijdens het WK in Brazili√ę. En net als destijds was het een genot om te zien hoe hij met psychologische trucjes en intimiderende bewegingen de spelers van tegenstander Cambuur gek wist te maken.