Jonge kinderen redden het leven van 'oma Stien'

De 9-jarige Jayla en haar 10-jarige nichtje Delany  zijn ook echte heldinnen.  Als zij niet zo alert hadden gehandeld was hun 83-jarige overgrootmoeder er nu niet meer geweest. Toen ‘omi Stien’ plotseling onwel werd, belden de meiden meteen 112. Omi is natuurlijk hartstikke trots op haar twee kanjers.

De meisjes waren afgelopen woensdag uit logeren bij hun oma toen het opeens erg stil werd in de kamer. Toen de meisjes poolshoogte gingen nemen, zagen ze omi Stien met haar hoofd achterover helemaal weggezakt in haar stoel.

Stien Westbroek uit Nieuwegein moest een paar weken geleden een hartkatheterisatie ondergaan en bovendien wordt ze binnenkort gedotterd.  Toen de meiden geen contact meer met hun oma hadden hebben ze meteen 112 gebeld. Door de paniek en de stress waren ze even de straatnaam vergeten, maar met de naam van hun oma en het huisnummer wisten de hulpdiensten genoeg.

De hulp kwam snel en de ambulancebroeders vertelden achteraf dat ‘omi Stien’ het misschien niet eens had gered als er de meisjes niet zo snel hadden gehandeld.