112

Zoekactie naar vermiste Jesse (28) hervat

Politie, brandweer en vrijwilligers zoeken zondag in de omgeving van het Hunsingokanaal bij Leens in Noord-Groningen naar de 28-jarige Jesse van Wieren, die sinds de nieuwjaarsnacht wordt vermist. Jesse verliet op 1 januari rond 04.00 uur een café in Kloosterburen en is sindsdien niet meer gezien.

Volgens de politie hebben er zaterdag 150 mensen mee gezocht naar Jesse. Er is onder meer in het Hunsingokanaal gezocht met sonarapparatuur van de brandweer en met een politiehelikopter. Zondag wordt er weer gezocht met sonarapparatuur en ook worden er weer zoekhonden ingezet.

Jesse verliet het café in de nieuwjaarsnacht zonder jas en ook was hij onder invloed van alcohol. Hij is waarschijnlijk richting een vriend gegaan op de Prof. Poststraat om zijn fiets op te halen, maar daar kwam hij nooit aan. De politie heeft op nieuwjaarsdag al met speurhonden gezocht en zijn betalingstransacties gecheckt, maar dit leverde niets op. Ook heeft de politie geprobeerd de telefoon van Jesse te traceren, maar ook dat leverde niets op.