Yasmine M.: 'De baby huilde, maar ik heb haar niet verzorgd'

“Baby Skye leefde na de geboorte nog drie dragen. De baby huilde, maar ik heb het niet verzorgd”, zo vertelt Yasmine M., de moeder van de drie baby’s die dood werden gevonden in Heerhugowaard en Alkmaar, tijdens de rechtszitting donderdag. M. heeft verklaard dat de baby’s van haar zijn.

Tijdens de zitting donderdag is ook aan het licht gekomen dat twee van de drie baby’s volgroeid ter wereld zijn gekomen. Het derde kindje was rond de 32 weken oud toen het geboren werd. Yasmine heeft ook verklaard dat zij niet wist dat ze zwanger was en dat ze op de wc zat toen baby Caithlyn geboren werd. “Ik heb er niet aan gedacht om hulp te vragen.”

Yasmine wordt verdacht van het doden van één baby en het wegmaken van de drie lijkjes. De moeder van de baby’s is onderzocht in het Pieter Baan Centrum en is door de behandelend artsen toerekeningsvatbaar verklaard.

Aanklacht

Het Openbaar Ministerie heeft onlangs de aanklacht tegen haar nog gewijzigd. De moeder die wordt verdacht van het doden van de baby’s Angelina, Skye en Caithlyn-Kayleigh, die werden gevonden in Alkmaar in Heerhugowaard.

De vrouw zou eerder vervolgd worden voor doodslag op drie baby’s. Nu denkt het OM dat alleen het doden van het baby’tje dat afgelopen oktober werd gevonden in Heerhugowaard, bewezen kan worden. Van de andere twee baby’s kan niet bewezen worden dat ze hebben geleefd. Dit zijn Angelina, gevonden in het Rekerhoutpark in Alkmaar en om het meisje dat in de schuur van de woning in Heerhugowaard lag.

In bovenstaande video de reportage die wij eerder maakten.