112

Woning brand volledig uit na blikseminslag

De fikse onweersbuien die eerder zaterdagavond vooral boven het midden van het land hingen, trokken later naar het noordoosten, meldt Weeronline. In het Friese Opeinde brandde een woning volledig uit, nadat vermoedelijk de bliksem is ingeslagen.

De brandweer schaalde de brand groot op vanwege een naastgelegen benzinepomp. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg, maar van de woning is niets meer over.

Ook in Zeewolde sloeg de bliksem in een woning. Volgens de politie vielen er geen gewonden, maar is het huis wel beschadigd. Enkele kleine evenementen hielden er door het weer eerder mee op, zoals de gondelvaart in Giethoorn en een bloemencorso in Vollenhove (Overijssel).

Op de Leusderheide in Utrecht brak door blikseminslag een heidebrand uit, in een gebied van 100 bij 100 meter. Deze brand was snel geblust.

Het KNMI had code geel uitgeroepen, in verband met de aanhoudende hitte en de kans op stevige onweersbuien. Daarbij kan veel neerslag vallen, waaronder hagel. In de nacht zijn de buien weggetrokken.

Redactie/ANP

Beelden: Noormannen