112

Vijfde overval in een maand tijd in Beverwijk

Voor de vijfde keer in een maand tijd hebben overvallers hun slag geslagen in Beverwijk. Dit keer was een cafetaria het doelwit.

Donderdagavond rond 21.20 uur drongen twee overvallers Cafetaria ‘t Smitje binnen aan de Belgiëlaan. Een aanwezige klant werd door een gewapende overvaller bedreigd en de andere dader deed een greep in de kassa. Hij  haalde hier een onbekend geldbedrag uit. Hierna vertrokken de overvallers in onbekende richting. Na de overval werd de politie gealarmeerd en is een burgernetactie uitgezet.

Enkele uren later werden twee jonge mannen van 18 en 17 jaar in Heemskerk gecontroleerd door de politie. Zij voldeden aan het opgegeven signalement van de overvallers. Bij de 18-jarige man werd een wapen aangetroffen. De 17-jarige man uit Heemskerk kon zich niet identificeren. Beiden werden aangehouden en onderzocht wordt of ze betrokken zijn geweest bij de overval.

In korte tijd staat de teller inmiddels op vijf overvallen. Zo werden eerder een woonhuis, een avondwinkel, een fotozaak en een haarstudio overvallen. De impact op de slachtoffers is groot. Wout Vendel van de avondwinkel aan de Baanstraat vermoedt dat er een bende actief is. Zijn zaak werd op 18 februari door twee mannen . “Zoveel overvallen in zo’n korte tijd, dat is geen toeval meer. Het houdt de gemoederen flink bezig in Beverwijk.” Zijn zaak werd op 18 februari overvallen. Een medewerkster stond die avond in de winkel en was hevig onder de indruk van de overval. Inmiddels gaat het met haar iets beter en werkt ze weer. Ook de politie komt regelmatig met informatie, aldus Vendel. “We worden goed op de hoogte gehouden. Ze hebben mensen hier in de buurt ook ondervraagd, dus ze zijn er wel goed mee bezig.”

Voor de overval op de fotozaak zijn ook twee personen aangehouden. Die moesten eerder worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, maar ze zijn afgelopen maandag opnieuw aangehouden. De politie heeft in het onderzoek naar de serie van overvallen extra rechercheurs ingezet. Ook zal er de komende tijd zichtbaar en onzichtbaar meer politie op straat aanwezig zijn. Mochten mensen meer weten van de overvallen, kunnen ze contact opnemen met de politie.

Beelden: HFV Photo Services