Verdachten dood Jesse van Wieren langer vast

De man en vrouw uit Kloosterburen die worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van Jesse van Wieren blijven nog zeker twee weken langer in de cel. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag gemeld.

De politie pakte de 25-jarige man en 27-jarige vrouw woensdag op. Ze mogen behalve met hun advocaat geen contact hebben met de buitenwereld. De 28-jarige Van Wieren verdween in de nieuwjaarsnacht na een kroegbezoek in het Groningse Kloosterburen. Hij vertrok rond 04.00 uit het café naar huis in het naburige Leens, maar daar kwam hij niet aan. Van Wieren werd dood gevonden in de tuin van de 25-jarige man.

Update:
Op aandringen van Burgemeester Koos Wiersma van gemeente De Marne, waar Kloosterburen onder valt, start de Inspectiedienst voor de Gezondheidszorg een onderzoek naar Stichting Keroazie. Dat is de zorginstelling die onderdak bood aan de twee verdachten die vastzitten vanwege de mogelijke betrokkenheid bij de dood van Jesse van Wieren. Het onderzoek gebeurt in samenwerking met de gemeente.