112

Vandalen richten ravage aan in het oude Dierenpark Emmen

Vandalen hebben voor tienduizenden euro’s schade aangericht in het oude Dierenpark Emmen. Ruiten zijn ingeslagen, wasbakken vernield en de oude verblijven verwoest.

De dierentuin verhuisde recent naar een nieuwe locatie en gaat tegenwoordig als Wildland Adventure Zoo door het leven. Daardoor stond het oude terrein zo goed als leeg.

De gemeente beheert het park nu. “De vandalen sloegen geen plek over, overal ontdekken we schade”, zegt beheerder van de gemeente Jeroen Klaassen. Sinds de ontdekking van de ravage patrouilleert er een beveiliger met een waakhond. Dat voelt voor kunstenaar Ingo Leth als mosterd na de maaltijd.

De gemeente is van plan om van het terrein een kunst- en cultuurpark te maken waar kunstenaars hun atelier en galerie kunnen vestigen. Ingo is de eerste die er noodgedwongen zijn intrek nam, nadat hij uit zijn vorige pand moest vertrekken. De vandalen namen ook zijn nieuwe atelier te grazen: “Zeker vier kunstwerken zijn toegetakeld, waarvan drie onherstelbaar. Er hing een werk waar ik drie maanden aan heb gewerkt”, zegt Ingo met een brok in zijn stem tegen Hart van Nederland. “Ik wil hier alsnog wel blijven, maar ik ben erg benieuwd wat voor maatregelen de gemeente gaat treffen”.

Het zal niet lang duren voor de politie de vandalen te pakken heeft. Zij hebben tijdens hun daad foto’s van zichzelf gemaakt en verspreid via social media.