Routeplanner stuurt campinggasten het bos in

De eigenaar van camping Starnbosch in Dalfsen stond gek te kijken. De afgelopen week krijgt hij telefoontjes van nieuwe campinggasten die in het nabijgelegen bos vast zijn komen te staan in de modder. Wat blijkt? Om onnavolgbare redenen stuurt de routebeschrijving van Google kampeerders via de paden in het bos naar de achterkant van de camping.

“Het was deze week echt vaak raak”, zegt campingeigenaar Robbin van den Heuvel. Campinggasten kunnen gewoon via een prima weg naar de vooringang van de camping. Maar dat is deze week al meer dan twintig keer misgegaan. Een aantal keren is het de gasten niet gelukt om zelfstandig los te komen uit de modder. “De buurman is al met de tractor langs geweest om te helpen. En er moest ook een keer een kraan aan te pas komen”, aldus Robbin. “Toen stond er een auto tot aan de bodem vast. Die kon er met geen mogelijkheid meer uit.”

Google is al aangeschreven over het probleem. Robbin heeft daar niet zo’n hoge pet van op: ‘zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet bij zo’n organisatie’. En de routeplanner doet het ook niet altijd fout, zo leert een eigen testje. Robbin waarschuwt zijn gasten inmiddels van tevoren. En raadt mensen aan de borden te volgen.