Politiek

PvdA'er nam ook greep uit kas gehandicaptenorganisatie

PvdA-raadslid Johan Meijer uit Oldenzaal deed ook een greep uit de kas van Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, ANGO. De organisatie heeft maandag aangifte gedaan tegen het raadslid. Meijer raakte al eerder in opspraak, omdat hij ook bij een paardenvereniging 40.000 euro zou hebben gestolen.

“Wij hebben aangifte gedaan tegen de heer Meijer, omdat na uitgebreid onderzoek is gebleken dat ook bij ons geld uit de kas is verdwenen”, zo vertelt een woordvoerder van de gehandicaptenorganisatie onze redactie. “We houden het hele oude bestuur verantwoordelijk voor de wanorde. Ze hebben ronduit slecht financieel-beleid gevoerd, waardoor verschillende gehandicapte mensen het slachtoffer zijn geworden. Zo hebben wij nu geen geld meer om bijvoorbeeld mensen te voorzien in trapliften en andere hulpmiddelen. We zijn woedend”.

De gedupeerde gehandicaptenorganisatie zegt een een stevig plan van aanpak opgesteld te hebben om de wanorde te herstellen.

Meijer was ook penningmeester  bij de men- en paardrijvereniging in De Lutte die hij dupeerde. Toen hij op het matje werd geroepen door het bestuur kwam hij niet opdagen en sindsdien is hij spoorloos. Wel diende hij in november plotseling schriftelijk zijn ontslag in bij de gemeenteraad.