Dieren

Puppy doodgebeten in Sliedrecht

In Sliedrecht is dinsdagmiddag een puppy doodgebeten. De eigenaar van de zwarte hond die het zeventien weken jonge hondje aanviel heeft zich nog niet gemeld. En dat maakt het verdriet van Sharmila alleen maar erger.

Pup Buddy werd door de zus van Sharmila uitgelaten op een veldje in de buurt. Ze schrok toen de grote hond op haar en de Yorkshire Terrier af kwam rennen. Ze riep nog naar de andere uitlaatster dat ze haar hond terug moest roepen, maar de dame reageerde nonchalant en schaarde het onder de noemer ‘spelen’.

Maar al snel was het te laat, enkele seconden later lag Buddy levenloos op de grond. De eigenaresse van de bijtende hond is daarna vertrokken en niet meer terug gekomen. De dierenambulance is ook nog gekomen, maar kon niets meer voor de pup doen.

Sharmila is naast verdrietig om het overlijden van haar puppy ook boos dat de vrouw zich niet meer heeft gemeld en hoopt dat de vrouw snel gevonden wordt. De betreffende hond is mogelijk een grote zwarte Amerikaanse buldog of een soortgelijke hond. De eigenaresse is een vrouw van ongeveer 45 jaar, zo’n 1.68 meter lang en heeft kort blond haar. Zij was gekleed in onder andere een gele bodywarmer.

De politie is op zoek naar de vrouw. Heeft u tips? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met 0800-7000.