Gezondheid

Oproep om zieke Peter te helpen met verbouwing

Al ruim 25 000 keer is de oproep van Marijke van der Wielen gedeeld op Facebook. Ze vertelt daarin het verhaal van haar neef Peter van Berkel die onlangs te horen heeft gekregen dat hij een hersentumor heeft. Peter en zijn vrouw Francy waren net begonnen aan het verbouwen van hun droomhuis als de diagnose komt. Peter zal de verbouwing niet zelf af kunnen maken.

Vol goede moed startte het stel in het najaar van 2015 aan de verbouwing. Totdat Peter een epileptische aanval krijgt. Na onderzoeken komen de artsen 13 november 2015 met de diagnose: geen epilepsie maar een hersentumor. Het blijkt de ergste in zijn soort te zijn en de vooruitzichten zijn slecht. De gemiddelde levensduur voor iemand met dit type hersentumor is 14 maanden, en er is 10 % kans op een levensduur van nog 5 jaar.

Sindsdien draait het bij Francy en de kinderen logischerwijs om de ziekte van Peter en ligt de verbouwing stil. Vrienden en familie helpen het gezin waar ze kunnen. Maar zegt Marijke ‘Die hebben ook allemaal gewoon hun werk en gezin’. Via de oproep hoopt Marijke op wat extra hulp voor het gezin te regelen. Ze schrijft: ‘Al met al een klote situatie. Niemand wens je deze ziekte toe, en dan ook nog eens de hele situatie eromheen is gewoon niet eerlijk. Het zou zo mooi zijn dat ze met hulp, iets meer rust krijgen, en ook nog even van elkaar kunnen genieten, en dat Peter nog mag meemaken dat het huis af komt. Dat zal hem ook heel veel rust geven’.

Vanavond in Hart van Nederland een interview met Marijke van der Wielen en met het gezin Van Berkel.