Op de motorkap na diefstal bloemetje

Het openbaar ministerie in Alkmaar zal vrijdagmiddag met een eis komen tegen twee gewelddadige vrouwen die vorig jaar februari twee bosjes rozen hebben gestolen. De diefstal van de bloemen liep vorig jaar compleet uit de hand.

De eigenaresse van het bloemenstalletje betrapte de twee dievegges op heterdaad en probeerde hen te stoppen door voor hun auto te gaan staan. De dames gaven meteen flink gas waardoor ze op motorkap belandde ze en ruim 200 meter werd meegesleurd. Vervolgens hebben ze haar ook nog eens flink mishandeld.

Het bloemenstalletje staat bij de oprit van de woning van het slachtoffer in Heerhugowaard. Op goed vertrouwen kunnen voorbijgangers een bosje bloemen meenemen en wat geld achterlaten in het daarvoor bestemde potje. Maar daar hadden Manuela K. en Marijke G. geen boodschap aan.

Zij hadden al eerder toegeslagen door steeds zonder te betalen bloemen mee te nemen. En toen dat voor de zoveelste keer gebeurde in februari 2015 besloot de eigenaresse van de bloemenstal voor hun auto te gaan staan om ze tegen te houden. De vrouwen gaven meteen flink gas en zijn slingerend van voor naar achter gaan rijden om haar van de auto af te krijgen. ‘Ik had wel dood kunnen zijn’, vertelt het slachtoffer aan Hart van Nederland. Toen dat niet lukte, zijn ze uitgestapt, op haar lichaam en hoofd gaan inslaan en hebben ze de duimen en vingers van de vrouw naar achteren getrokken en aan haar haren getrokken.

‘Ze hadden mijn bril weggegooid, net als mijn telefoon en sleutels. Ook ben ik nog een tijd ernstig geblesseerd geweest. Het is onbegrijpelijk dat ze zoiets gedaan hebben’, aldus de eigenaresse van de bloemenstal.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.