OM in hoger in beroep in zaak Van den Hurk

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van Jos de G., die verdacht wordt van de verkrachting en doodslag op Nicole van den Hurk. De G. werd vorige week maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor de verkrachting, maar hij werd vrijgesproken van doodslag. Het OM had veertien jaar gevangenisstraf geƫist.

Het OM meent dat er voldoende bewijs is om De G. ook te veroordelen voor doodslag. Het meent dat de verkrachting en de doodslag direct met elkaar samenhangen. De nabestaanden, die vorige week uiterst verontwaardigd waren over het vonnis, zijn op de hoogte gesteld.

Van den Hurk verdween in oktober 1995, toen ze naar haar bijbaantje fietste. Het destijds vijftienjarige meisje werd zes weken later gevonden in de bossen bij Lierop. Min of meer toevallig leidde een DNA-spoor vier jaar geleden naar de verdachte, een veroordeelde tbs’er die begin 2014 werd opgepakt. Hoewel geweldsporen ontbreken, gaat de rechtbank er toch van uit dat het meisje is verkracht.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland

ANP