Pegida-woordvoerder kort vast om varkensmuts

Bij de demonstratie tegen een asielzoekerscentrum in Ede heeft de politie de woordvoerder van Pegida aangehouden omdat hij een varkensmuts op had. Ook bij de tegendemonstratie is iemand opgepakt wegens ongehoorzaamheid aan de politie.

Burgemeester Van der Knaap van Ede heeft voor de demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentrum zaterdag een noodverordening afgekondigd.

Aanhangers van de DTG-groep (Demonstranten Tegen Gemeenten) demonstreren tegen de mogelijke komst van een azc in de stad. De anti-islambeweging Pegida heeft aangekondigd mee actie te voeren. Ook de tegenbeweging Ede voor Vluchtelingen wil van zich laten horen, maar zij worden niet toegelaten in het centrum.

Vorige week zaterdag moest de politie in Enschede zes arrestaties verrichten bij een demonstratie van anti-islambeweging Pegida tegen de komst van een asielzoekerscentrum.

Steekwapen

Vijf mensen werden gearresteerd wegens het in bezit hebben van een steekwapen of het plegen van geweld tegen een agent. Één persoon werd aangehouden omdat hij een spandoek met een hakenkruis bij zich droeg. De gemeente liet weten tevreden te zijn over de verder rustig verlopen demonstratie.

Om te voorkomen dat de demonstratie uit de hand zou lopen, was daar ook een noodverordening afgekondigd.