Nieuw onderzoek in zaak Jesse van Wieren

Er komt een extra onderzoek rond de dood van Jesse van Wieren. Dat heeft de rechtbank bepaald in een zogenoemde pro forma zitting. Jesse werd op nieuwjaarsdag met geweld om het leven gebracht in Kloosterburen. Het verzoek voor het aanvullende onderzoek was gedaan door de advocaat van de verdachten.

De 26-jarige Rhowan P. en  28-jarige Desiree G. uit Kloosterburen worden ervan verdacht het slachtoffer van het leven te hebben beroofd. Zij verklaarden dat zij Jesse hebben neergestoken tijdens een ruzie in het huis van de mannelijke verdachte. Zij beroepen zich op noodweer. Jesse zou hen hebben aangevallen. Volgens de advocaat is nieuw onderzoek van groot belang voor de verdediging.

Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens en verwacht dat nieuw onderzoek niets toevoegt.  Daarom verzocht het OM de rechtbank de verzoeken af te wijzen.  Het besluit van de rechtbank om het onderzoek te laten plaatsvinden, betekent dat de strafzaak niet zoals was gepland eind januari kan worden behandeld. De inhoudelijke behandeling is nu naar verwachting in het voorjaar.

Jesse van Wieren verdween in de nieuwjaarsnacht na een kroegbezoek in het Groningse Kloosterburen. Na een wekenlange zoektocht werd zijn lichaam in een tuin even verderop gevonden.