Leger krijgt brief van zoon (8) omgekomen militair

De 8-jarige Stan Donkers uit Kerkrade heeft een brief geschreven aan de collega’s van zijn vader. Zijn vader Rob Donkers is in 2007 omgekomen in Afghanistan.

Hij hoopt door middel van de brief meer te weten te komen over zijn vader. “Ik ben de zoon van Robert Donkers. Ik ben Stan en ben 8 jaar. Mag ik jullie wat vragen over papa? Want ik heb hem niet gekend en jullie wel!” staat te lezen in de brief die is gedeeld door minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.

De minister vraagt de collega’s van Rob in het Regiment Geneeskundige Troepen om de vragen van Stan te beantwoorden. Stan hoopt te weten te komen wat zijn vader leuk vond, of hij van dieren hield en wat hij lekker vond. “Mag ik nog meer dingen weten over papa? En verhalen over hem! Als jullie ook foto’s of filmpjes hebben, is ook goed.”

Robert Donkers was sergeant der eerste klasse. Op 6 april 2007 gaat hij op patrouille wanneer de Patria-pantserwagen waar hij in zit, betrokken raakt bij een ongeluk. De wagen kantelt als gevolg van een wegverzakking. Robert raakt bekneld en komt te overlijden. Robert was de vijfde van in totaal 25 Nederlandse doden tijdens de Task Force-missie in Uruzgan.