Kruimeldieven veroorzaken veel schade bij tankstations

Tot drie keer toe is het tankstation aan de Omleidingsweg 1 in Benthuizen de afgelopen weken slachtoffer geworden van vernielingen en inbraak(pogingen). Het blijft niet alleen bij Benthuizen. De exploitant van het tankstation, Tanqplus, ziet dezelfde soort vernielingen ook bij andere vestingen.

Iedere keer is er aangifte gedaan. De schade varieert van kleingeld in een luchtpoompautomaat tot 500 euro uit een wasboxautomaat. Daarnaast is er veel materiele schade. Kelly van Tol geeft aan dat deze criminaliteit voor hen, naast de schade, grote gevolgen heeft. “Het allerergst is dat deze gebeurtenissen een gevoel van onveiligheid bij ons personeel veroorzaken.”

Ondanks dat er van de verschillende incidenten beeldmateriaal is van de mogelijke dader(s) en de mogelijk gebruikte voertuigen, zijn de zaken nog niet opgelost. Daarom besluit de exploitant nu naar buiten te komen met de bewakingsbeelden. “Wij menen dat de structurele aard van deze criminaliteit in combinatie met de heldere beelden nu juist reden zijn om door te pakken”.