Politiek

Kooplui Albert Cuypmarkt boos op Amsterdam

Woede heerst op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Enkele weken geleden kregen de eigenaren van de marktkramen van de markt in de Pijp middels een brief te horen dat de marktverordening per 1 maart gehandhaafd zou worden.

Volgens marktkoopvrouw Gitta Gotje een drama voor alle marktkraamhouders. Zij moeten dan elke dag voor 21:00 uur hun plaats vrijmaken voor de openbare ruimte. Zo wordt het schoonmaken makkelijker en kan van de parkeergelegenheid gebruikgemaakt worden.

Toen daarbij ook nog de wetgeving over het houden van terras op de markt ter sprake kwam, waren bij Stefan Bos de rapen gaar. Als het aan het stadsdeel Zuid ligt, mag hij vanaf volgend weekeinde geen drankjes meer schenken op zijn terras op de Albert Cuyp. Er is wel ruimte voor tafels en stoeltjes bij de kraampjes, maar alleen als het ook op de vierkante meters van de kraam wordt klaargemaakt, zoals bij de viskraam. Maar een drankje bij Café Lozz zit er tussen de kramen niet meer in als alles doorgaat. Dat laten de marktkooplui niet zomaar gebeuren. En dus is een gesprek met Ronnie Eisenmann van de VVD van het stadsdeel welkom.