Sport

Kickbokser Rico Verhoeven verslaat Badr Hari

Kickbokser Rico Verhoeven heeft zaterdag het prestigegevecht met Badr Hari gewonnen. De regerend wereldkampioen uit Brabant zag zijn tegenstander in het begin van de tweede ronde opgeven met een blessure vlak onder zijn rechterelleboog.

Hari begon uitstekend aan de eerste ronde in de König Pilsener Arena van Oberhausen. Verhoeven liep al snel een wond aan zijn neus op. Hari moest de strijd in de tweede ronde staken met een enorme zwelling op zijn rechteronderarm. Zo eindigde het langverwachte gevecht tussen de twee Nederlandse topvechters in een anticlimax. ,,Zo wil ik eigenlijk niet eindigen ”, zei Verhoeven. ,,Maar het is zoals het is.”

,,Zo wil ik niet verliezen en hij niet winnen”, concludeerde Hari met zijn gekwetste arm in het verband. ,,Volgend jaar doen we het weer en dan ga je er aan.” Zo krijgt het gevecht tussen beide kickboksers mogelijk een tweede aflevering. Het eerste gevecht begon met een opmerking van Verhoeven, die Hari uitdaagde op televisie. De Marokkaan accepteerde de uitdager meteen.