'Ik kan geen enkel respect opbrengen voor die man'

De moeder van de 42-jarige Johan Koetjes, die om het leven kwam bij het speedbootongeluk op de Vinkeveense Plassen in 2014, begrijpt niets van de 51-jarige verdachte Arnoud H. “Ik snap het echt niet. Ik kan geen enkel respect opbrengen voor die man”.

“Hij laat totaal geen schuldgevoel zien”, zo vertelt Linda Maas, de moeder van de omgekomen Johan Koetje, als wij vragen wat de verdachte voor een indruk op haar maakt. “Hij blijft maar beweren dat hij over een boom is gevaren en als hij nou zou zeggen: ‘Ik dacht dat ik over een boom ben gevaren, maar wat verschrikkelijk dat het anders blijkt te zijn’, maar dat zegt hij ook niet.”

“We zijn als familie wel heel blij dat de Officier van Justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf eist”, zo besluit Linda.

Arnoud H. de man die in augustus 2014 op de Vinkeveense plassen een sloep overvoer staat in Utrecht terecht voor dubbele doodslag. Bij het drama kwamen Ernst Koedijk (51) en Johan Koetje om het leven. Twee vrienden van de slachtoffers overleefden het ongeluk.