Sport

Hockeywedstrijd van 2 seconden

De hockeyers van MHC De Dommel uit Sint Michielsgestel en DDHC uit Raamsdonksveer spelen zondag tegen elkaar voor een wedstrijd van welgeteld twee(!) seconden.

Dit komt doordat DDHC na het oorspronkelijke duel een protest had aangetekend en ze hierbij gelijk hebben gekregen van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB). “We nemen altijd beelden op en we zagen de fout van de scheidsrechter”, vertelt Joris Kanters. “We hebben het dus gewoon geprobeerd en ons verzoek werd door de bond geaccepteerd.”

Ondanks dat het duel maar twee seconden gaat duren, staat er wel wat op het spel. De Dommel staat met 5-4 voor, maar DDHC mag de wedstrijd hervatten met een strafbal. Hierdoor kan de ploeg op 5-5 komen en er dus nog een gelijkspel uit slepen.

“Het is een unieke situatie. De regels zijn helaas verkeerd toegepast door de scheidsrechter. Door onze commissie is bepaald dat de strafbal opnieuw moet worden genomen”, zo meldt de KNHB in een reactie.  “De strafbal werd genomen voordat gefloten werd. Regel is dat de strafbal dan opnieuw moet worden genomen, maar de scheidsrechter besloot dat een uitbal werd gegeven. Met de aangeleverde beelden die wij ontvingen was dit de enige oplossing.”