112

Grote zoekactie naar Jesse (28) uit Leens

In het Groningse Kloosterburen is een grootschalige zoekactie gestart naar de vermiste Jesse van Wieren (28) uit Leens. Jesse is sinds oudejaarsnacht vermist, nadat hij café Willibrord verliet.

De politie zette zaterdag onder meer een helikopter in bij de zoekactie. In het café waar Jesse voor het laatst is gezien verzamelen zaterdagmorgen familie, vrienden en andere dorpsbewoners om mee te zoeken naar de 28-jarige. Uiteindelijk hebben volgens de politie zo’n 150 mensen mee gezocht.

Jesse verliet het café rond 04.00 uur en had geen jas aan. Ook was hij onder invloed van alcohol. Volgens RTV Noord zou hij richting een vriend gaan op de Prof. Poststraat om zijn fiets op te halen, maar daar kwam hij nooit aan.

Zoekacties

De politie heeft op nieuwjaarsdag al met speurhonden gezocht en zijn betalingstransacties gecheckt, maar dit leverde niets op. Ook heeft de politie geprobeerd de telefoon van Jesse te traceren, maar ook dat leverde niets op. De brandweer zocht zaterdag met sonarapparatuur in het kanaal en gaat daar zondag mee verder.