GEZOCHT: Zware mishandeling met blijvend letsel Purmerend

De politie is op zoek naar meer informatie over een zware mishandeling in Purmerend in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari. Even na middernacht wordt een 33-jarige man zwaar mishandeld in de Kanaalstraat in het centrum van Purmerend. Hoewel de politie vrijwel onmiddellijk ter plaatse was en drie verdachten aanhield, is de ware toedracht nog steeds onduidelijk.

Het slachtoffer is inmiddels bij kennis, maar hij zal waarschijnlijk nooit meer een normaal leven kunnen leiden vanwege het hersenletsel dat hij heeft opgelopen. De politie gaat er overigens van uit dat het nooit de bedoeling is geweest om dit te veroorzaken, maar wil echt van de veroorzaker zelf horen wat de ware toedracht is geweest.

De man wilde samen met zijn vriendin en twee vrienden naar een feest in de oude Doopsgezinde kerk. Omdat het een besloten feest was, ontstond er geduw en getrek. Vervolgens zagen twee getuigen vanaf enige afstand dat één van de drie mannen een schop tegen zijn hoofd kreeg en achterover op het wegdek viel. Hij bleef bewusteloos liggen.

Zwijgen

Er zijn verklaringen afgenomen van de feestgangers en er werden twee mannen aangehouden. Later werd een derde persoon gearresteerd, maar de afgelegde verklaringen zijn tegenstrijdig en de verdachten doen er het zwijgen toe. Het leidt ertoe dat ze inmiddels weer in vrijheid zijn gesteld.

Het slachtoffer kwam vanuit het centrum en liep naar de Kanaalstraat omdat zijn auto daar geparkeerd stond. Daar ligt een groot parkeerterrein waar uitgaand publiek gratis kan parkeren en waar je dus verwacht dat er op dat tijdstip mensen moeten zijn geweest. Wellicht hebben zij iets gezien, maar dat nog niet gemeld.

Taxiritten

Uit onderzoek is gebleken dat er sprake is van twee taxiritten, waarbij de chauffeurs mogelijk iets van de gesprekken of gedragingen hebben opgevangen die betrekking zouden kunnen hebben op de zware mishandeling. De eerste rit was omstreeks 00.40 uur en ging via het dorpje Watergang naar Amsterdam-Noord. Hier werd een jonge man heengebracht.

Bij de tweede rit werd een groepje jongelui, waarbij een jonge vrouw vermoedelijk in Watergang is uitgestapt, met de taxi afgezet in Amsterdam-Noord.

Vragen politie

1:  Wie is er in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari 2016 getuige geweest van de zware mishandeling in de Kanaalstraat in het centrum van Purmerend en heeft nog niet met de politie gesproken?
2: Wie heeft informatie over deze zaak, maar dit nog niet met de politie gedeeld?
3: Wie was die nacht bij het grote parkeerterrein aan de Kanaalstraat en heeft iets gezien of gehoord wat met deze zaak te maken kan hebben?
4: Wie zijn de taxichauffeurs?

De politie verzoekt iedereen die meer weet, of iets heeft gezien, om contact op te nemen via de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.