Gezinnen ontheemd door plofkraak Kerkdriel

Twee gezinnen die boven de panden wonen waar maandagochtend in Kerkdriel brand uitbrak na een plofkaak op een pinautomaat, kunnen niet terug naar huis. Het pand is gestut wegens instortingsgevaar en de bewoners brengen de nacht elders door, meldt de gemeente maandagavond.

De overige omwonenden zijn wel weer thuis. Vanwege de brand moesten enkele tientallen omwonenden hun huizen verlaten. In de nacht van zondag op maandag vond omstreeks 04.00 uur een plofkraak plaats in een filiaal van boekwinkelketen The Read Shop Express aan het Monseigneur Zwijsenplein. Die kraak ging gepaard met een harde knal. Toen de filiaalhouder ging kijken wat er aan de hand was, waren de daders nog bezig de pinautomaat uit een winkel te stelen. Daarop volgde een vechtpartij. De winkelier raakte hierbij gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De daders wisten in een auto te ontsnappen, meldde de politie, die met een politiehelikopter tevergeefs zocht naar de daders. Het is nog onbekend hoeveel de overvallers hebben buitgemaakt.