Geld drugshandelaren bewaakt door krokodillen

Tijdens een onderzoek naar drugshandel in Amsterdam stuitte de politie deze week op twee levensgrote krokodillen. De reptielen bevonden zich in een ruimte waar geld werd bewaard. Ze deden daar dienst als bewakers.

Het geld lag dusdanig opgeborgen dat men eerst langs de krokodillen zou moeten, meldde de politie vrijdag. De levende dieren bevinden zich nog steeds in het pand in Amsterdam. De eigenaar heeft een vergunning om de dieren te houden, verklaart een woordvoerder. De politie wil niet zeggen waar in Amsterdam de krokodillen zich bevinden. Er moesten reptielenexperts aan te pas komen om rechercheurs langs de bijtgrage beesten te leiden.

In het drugsonderzoek hield de politie elf mensen aan. Het gaat om negen mannen en twee vrouwen, in de leeftijd van 25 tot 55 jaar. Zij worden verdacht van de handel in synthetische drugs.

300.000 euro en kilo’s crystal meth

De politie heeft zeven panden, zes in Amsterdam en één in Almere, doorzocht. Daarbij werden diverse kilo’s synthetische drugs, 300.000 euro en enkele vuurwapens in beslag genomen. Bij een van de doorzoekingen vonden agenten een zeer grote hoeveelheid ‘crystal meth’, dat ook bekendstaat als methamfetamine en zeer verslavend is.

De bende maakte gebruik van medeplichtigen die bij honderden adressen drugs afleverden. Er vonden ook leveringen plaats in België. De verdachten worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.