112

Frank Lehr verdwenen tijdens vakantie

De 70-jarige Frank Lehr lijkt wel van de aardbodem verdwenen. Van de man uit het Gelderse Neede is al twee weken niets meer van hem vernomen. Hij was op vakantie in het oosten van Europa.

Frank reisde met zijn camper door Bulgarije en Hongarije, maar twee weken geleden kregen zijn familie en vrienden opeens geen contact meer met hem. Ook een zoektocht heeft nog niets opgeleverd.

“Ik ken Frank al vijftig jaar en heb hem nog opgezocht tijdens zijn vakantie”, vertelt Joop. Joop en Frank zijn buren en al vijftig jaar vrienden. “Er is mij toen niets opgevallen, dus ik heb geen idee wat er aan de hand kan zijn”.

Sms ‘je zorgt voor twijfel

De politie is een internationaal onderzoek gestart. Daaruit blijkt dat er op 31 oktober nog met zijn pas is gepind in Hongarije. Franks zoon Aldwin heeft op die dag nog een tekstbericht gekregen dat hij hem zorgen baart: “Gaat prima. Is nog aantal dagen onderweg”. “Normaal zeg je dat je nog een aantal dagen onderweg bent en Frank is altijd van het correct Nederlands”.

De recherche probeert nu de mobiele telefoon van Frank te traceren. Ondertussen wordt er in Neede gehoopt op een verlossend bericht via social media.