Enise B. krijgt in hoger beroep 12 jaar

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 21-jarige Enise B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor haar betrokkenheid bij een ,,spoor van geweld” dat zij samen met haar vriend door Nederland trok in februari 2014. Het hof deed woensdag uitspraak in de zaak.

De straf is gelijk aan de eis van het OM en aan de gevangenisstraf die zij in eerste aanleg bij de rechtbank kreeg. B. heeft bijna alle feiten die haar ten laste werden gelegd bekend. Alleen de poging tot doodslag op een vrouw in Meppel vocht zij aan bij het hof, omdat haar vriend deze vrouw zou hebben gestoken. Het hof ziet alle handelingen die het duo pleegde als inwisselbaar en acht B. ook verantwoordelijk voor het steken.

In Meppel braken de twee in bij een willekeurige woning. Tijdens de inbraak kwam de bewoonster van het huis thuis, waarna zij door het duo werd vastgebonden en mishandeld. B. zou de vrouw met een pan op haar hoofd hebben geslagen, Van der P. stak de bewoonster driemaal bij haar lies toen zij weigerde haar pincode te geven.

Advocaat Peter Plasman zegt teleurgesteld te zijn in de uitspraak. “We hadden een andere verwachting bij dit hoger beroep”, aldus de raadsman. Plasman wil nog niet zeggen of hij in cassatie gaat bij de Hoge Raad. “Daarvoor moet ik deze uitspraak eerst bestuderen.”

Wij maakten een special over de Nederlandse Bonnie & Clyde, die video vind je hierboven.